Om att adoptera en katt


Vi är måna om att du får en katt som passar dig, din eventuella familj och boendemiljö. Vi är ännu mer måna om att våra katter hamnar i rätt hem där de är trygga, mår bra och utvecklas. Många av våra katter har lidit tidigare i livet och vi vill att de ska bo och leva i en trygg miljö där de kan stanna kvar resten av livet.

Vår katter är:
  • Vaccinerade, chippade eller tatuerade och avmaskade
  • Kastrerade om de är stora nog vid leverans. Vi har kastreringskrav på kattungar!
  • Försäkrade i Agria och du kan ta över försäkringen om du vill. Du slipper då karenstid.
Vi har en adoptionsavgift för att täcka en del av de veterinärräkningar vi haft för våra katter. Den avgiften täcker inte ens hela kostnaden för en fullt frisk kattunge. Det är ett bidrag till vår verksamhet.

Vi adopterar inte ut en kattunge som ensamkatt - de behöver fostran, lek och umgänge för att utvecklas bra. En vuxen katt kan dock adopteras ut som ensamkatt om det är en katt som passar för det.

Vi adopterar inte ut en ung katt till en äldre person. Det beror på att vi vill att katten ska slippa omplaceras om något händer ägaren. Men har vi en äldre katt i vår vård så ser vi inga problem med adoption till en senior.

Vi vill att du kommer på besök och ser om du gillar aktuell katt och vi vill göra hembesök innan ett adoptionsavtal upprättas.

Vi har ett adoptionskontrakt du får signera. 

Är du intresserad?

Kontakta oss i första hand via vår Facebooksida:
https://www.facebook.com/KatthjalpenKungalvStenungsund

I andra hand via mail: 

Populära inlägg i den här bloggen

Poppy och Panda

Hjärter - provbor i annat hem